Skip links

Banjalučka Tržnica je jedna od najstarijih kompanija u republici srpskoj.

Više od 90 godina tradicije i iskustva.

Tržnica danas

Koračajući u duhu vremena, Tržnica je od osnivanja 1927. do danas mijenjala kako statusno, tako i strukturalno uređenje da bi u novi milenijum ušla kao akcionarsko društvo koje poslovne odluke donosi oslanjajući se isključivo na sopstvene snage te osluškujući potrebe tržišta.
Baš kao što je nekad Bezistan opskrbljavao mještane čakširama i srpovima, tako i danas Tržnica odjeva građane u nova ruha, unaprijeđuje preduzetništva savremenih zanatlija pri tome ostajući vjerna tradicionalnoj tržničkoj funkciji, snadbijevanju kupaca svježim poljoprivrednim proizvodima.

Tako danas banjalučka domaćinstva na čaršiji podno Kastela mogu da pronađu sve od ukusa svježeg kupusa i domaćeg sira preko komfora odore za svečane prilike do mirisa opojnog cvijeća. Po uspješnom pazarenju, nemali broj se odluči da predahne u jednom od ugostiteljskih objekata kojim se moderno zdanje gradske Tržnice diči.


I premda podijeljena na četiri prodajna sektora, “naša pijaca” infrastrukturalno ne bi mogla da podrži trampu “živog blaga” te savremenih motornih vozila zbog čega se razmjena ovih dobara odvija na Novoj pijaci, koja smještena na periferiji grada odiše atmosferom tradicionalnog pazara, te oživljava duh stare Govedarnice. Nudeći još i robnu te kvantašku trgovinu, Nova pijaca je znana kao mjesto gdje pazar i prijateljstvo idu ruku pod ruku.

U okviru Tržnice doo djeluje 130 radnika i 1500 zakupaca. Svi težimo ka jednom – da Tržnica bogatstvom svoje ponude te kvalitetom usluge zaista ostane riznica pijačne tradicije.

130
Zaposlenih
1500
Zakupaca
72000
Kvadrata prostora

Misija

Snadbijevamo regiju svježim poljoprivrednim proizvodima domaćeg uzgoja te industrijskim artiklima široke potrošnje. Čuvamo tradicionalnu trgovinu kroz vršenje tržničke funkcije, potpomaganje malih privrednika te pružanje spoja kvaliteta i kvantiteta po povoljnim cijenama.

Vizija

Spajanjem tradicionalnog i modernog načina trgovanja, postajemo prepoznatljiv brend na konkurentom tržištu. Bogatom ponudom se izdvajamo kao lider među veletržnicama regiona.

Principi

Poštujemo tradiciju i običaje zavičaja. Primjenjujemo napredne tehničko-tehnološke principe te međunarodne standardne poslovanja. Uvažavamo potrebe okruženja i vremena u kom radimo i gradimo. Čuvamo životnu sredinu te potpomažemo razvoj društvene zajednice.

PREDANOST

Predani napretku, održavamo trend rasta poslovnih rezultata. Predani zadovoljstvu kupaca, ujedinjujemo kvantitet i kvalitet ponude. Predani razvoju, primjenjujemo savremene metode u poslovanju.

POUZDANOST

Cijeli jedan vijek je iza nas. Opstajemo kao žila kucavica mještanskog srca jer sve ove godine uživamo povjerenje domaćica i domaćina za koje je Tržnica mnogo više od pijace. Oni su za nas mnogo više od kupaca.

PREDUZETNOST

Stvari smo odavno preuzeli u svoje ruke. Naša je zadaća da bodrimo vrijedne privrednike rejona, da brinemo o društvu i domaćinstvima, i da branimo bedeme kulture i običaja.

PRIZNATOST

Tržnica d.o.o. posluje u skladu sa kako zakonskim, tako i etičkim propisima te dokazuje da je tržnička funkcija od iznimnog značaja za prosperitet privrede te razvoj društva.