Skip links

Zakup prostora

Preuzmite cjenovnik pijačno tržničnih usluga.

Više informacija u vezi sa zakupom prostora možete dobiti od rukovodioca poslovne jedinice “Gradska tržnica”, putem telefona 051 222 490.

Preuzmi cjenovnik

Tržnica d.o.o. Banja Luka raspolaže poslovnim prostorima koji, između ostalog, podrazumijevaju tezge, kioske i butike koji su na raspolaganju zainteresovanim zakupcima koji žele da svojom djelatnošću obogate ponudu Tržnice. Slobodni poslovni prostori se iznajmljuju putem javnih licitacija koje se oglašavaju na oglasnoj ploči Gradske tržnice, u sredstvima javnog informisanja i na web stranici preduzeća. Odgovornost za licitaciju prostora snosi komisija za sprovođenje licitacija formirana od strane Upravnog odbora.

Zakupci tezgi na Gradskoj tržnici mogu biti poljoprivredni proizvođači koji posjeduju uvjerenje od nadležnog organa o bavljenju poljovrednom djelatnošću i preduzetnici koji posjeduju registraciju iz suda o bavljenju određenom djelatnošću.

Slobodni prostori se iznajmljuju putem javnih licitacija,koje se oglašavaju na oglasnoj ploči Gradske tržnice, u sredstvima informisanja i na web stranici preduzeća. Za licitaciju prostora, odgovornost snosi komisija za sprovođenje licitacija, formirana od strane Upravnog odbora. Odluka komisije dostupna je na uvid u kancelariji rukovodioca Gradske tržnice.

Određeni prostori na Gradskoj tržnici, kao što su tezge za prodaju voća i povrća, tezge za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda , tezge za prodaju neprehrambene robe izdaju se putem mjesečne rezervacije i plaćanja dnvne takse. S obzirom da zakupci koji prodaju robu na navedenim mjestima, ne dolaze svaki dan na Tržnicu, mjesečna rezervacija im osigurava njihovo prodajno mjesto kad god odluče ili imaju potrebu da dođu. Dnevna taksa naplaćuje se za korištenje prostora za dan, na koji zakupci dolaze na Gradsku tržnicu.

Ostali prostori kao što su kiosci, takozvani „čvrsti objekti“ na Gradskoj tržnici i butici u nadograđenom dijelu Gradske tržnice takođe se iznajmljuju putem licitacije, a njihovo naplaćivanje vrši se putem mjesečnog zakupa.