Skip links

У мисији хуманости

Као што доликује успјешном предузећу, „Тржница“ спада и у друштвено одговорна правна лица, те у оквиру могућности учествује у низу хуманитарних акција, помаже спортске и културне манифестације, а ради и на очувању традиције тржничке дјелатности ових простора. 

На обиљежавање Крсне славе имамо обичај посјете и даровања, те смо тако претходних година то урадили у „ЈУ Центру Заштити ме“, „ЈУ Центру за образовање, васпитање и рехабилитацију слуха и говора“, „УГ Центру за заштиту менталног здравља“ и Мозаику пријатељства. 

Ове године смо одлучили да посјетимо Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести “ Искра”.

Удружење “Искра” основано је 4. новембра 2014. године, у Бањалуци.

Ово удружење свакодневно подиже свијест јавности о малигним обољењима која погађају дјецу и младе, а има важну улогу у пружању подршке дјеци и њиховим породицама. 

Као друштвено одговорно предузеће, ове године смо даровали удружење Искра донацијом у виду: средстава за хигијену и дезинфекцију, основне животне намирнице, слаткише, грицкалице, воће, као и друштвене и дидактичке игре за малишане који бораве у родитељској кући. Ово је само мали гест пажње који смо пружили овом удружењу.