Skip links

Tržnica broji 92 godine postojanja: U utorak “Dan za hvala”

Dan za hvala se održava već 20 godina, i ova jubilarna manifestacija će kao i ranijih godina biti prilika da se prisjetimo kako se ranije trgovalo, ali isto tako i da okupimo sve naše partnere. Kako prodavce, tako i kupce i poslovne partnere, te da im se zahvalimo na povjerenju i dosadašnjoj saradnji”, rekao je to na konferenciji za novinare generalni direktor Tržnice, Nemanja Bilanović.

Na ovaj način je najavio manifestaciju “Dan za hvala”, za Duhovski utorak, koja će se održati na Novoj pijaci od 11 do 15 časova.

“U ponedjeljak će predstavnici Tržnice posjetiti Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i štićenicima odnijeti prigodne poklone. Tradicionalno za Duhovski utorak održaće se po 20. jubilarni put manifestacija „Dan za hvala“, uz bogat kulturno-umjetnički program, smotru autohtonih sorti konja i rasnih grla, vožnju fijakera sa Nove pijace do tvrđave Kastel i nazad kao i zajednički ručak sa posjetiocima”, poručili su iz Tržnice.

Tržnica kao jedno od najstarijih preduzeća na ovim prostorima

Ono što je zanimljivo, jeste da preduzeće ove godine obilježava 92 godine postojanja i uspješnog rada, čime se ubraja u red najstarijih na ovim prostorima.

“Nastojimo da zdravom hranom spojimo selo i grad. Posljednjih godina bilježimo rast posjete turista, pri čemu najvažniju ulogu ima domaća i zdrava hrana. Brojimo oko 1.000 zakupaca koji posjeduju poslovne prostore i tezge, a oni koji su došli uglavnom tu i ostaju”, istakao je Bilanović. Ovu manifestaciju kao i prethodnih godina podržava i Turistička organizacija našeg grada, čime dobija na značaju i u turističkoj promociji našeg grada”, poručili su sa Tržnice.

U misiji humanosti

Bilanović je napomenuo da današnja Tržnica posluje u sastavu korporativne porodice 14 preduzeća u vlasništvu matičnog preduzeća MG Mind, ističući da Tržnica spada i u red društveno odgovornih pravnih lica. Shodno tome, u okviru mogućnosti, učestvuje u nizu humanitarnih akcija te pomaže sportske i kulturne manifestacije.

“Od kad je Konferencija beba ustoličena, naše preduzeće daruje prvorođenu vidovdansku bebu, a ove godine očekujemo osmu. Tržnica je gotovo uvijek u misiji humanosti”, zaključila je komercijalni direktor Tržnice, Slobodanka Gaćanović.

Leave a comment