Skip links

Gradska Tržnica dobila priznanje kao prvo odredište turista iz Slovenije

Gradska Tržnica je godinama lokacija koja važi za jednu od turističkih atrakcija grada na Vrbasu. Objekat je velelepan, odlično snabdjeven i turisti to prepoznaju i prije nego dođu u Banjaluku, “guglajući” ovaj objekat. Samo Slovenci su prošli mjesec na Google-i “Tržnicu” tražili 600 puta.

To su prepoznali i u uredništvu portala banjaluka.si, portala na slovenačkom jeziku, namijenjenom žiteljima Slovenije.

Njegova urednica, Vladana Savić, kaže da je Tržnica uistinu za Banjaluku ono, što je za Vojvođane čuveni subotički buvljak, a za posavce i Slavonce Porebrice- popularna “Arizona”.

“Tržnica je naš lokalni trgovački brend i na ceremoniji početka rada našeg portala, predstavnicima ove firme smo uručili plaketu, koju su zaista zaslužili. Oni svojom ponudom itekako utiču na privlačenje turista i promociju našeg grada, kako prema Sloveniji, tako i drugim zemljama u okruženju.”

Ono što je naročito interesantno jeste da je najveći broj posjetioca, kojima je ponuda na Tržnici interesantna, upravo iz Slovenije. Vikendima, prijepodnevnim časovima često možete vidjeti autobuse parkirane pored Kastela, dok masa Slovenaca koja posjećuje naš grad, nikako ne zaobilazi ponudu na Tržnici.

Leave a comment